Skriv ut den här sidan

Besöksavgifter

De här priserna gäller på alla landstingsdrivna vårdcentraler i Stockholms län.

Avgifter vuxen

  • Läkarbesök: 200 kronor
  • Sköterskebesök: 100 kronor
  • Kurator: 100 kronor
  • Tekniska hjälpmedel: 100 kronor
  • Fotvård: 100 kronor

Avgifter barn upp till 18 år

Läkar- och sköterskebesök för barn upp till 18 år är avgiftsfria. 

Avgifter för asylsökande

Är du asylsökande kostar ett besök 50 kronor till läkare och 25 kronor till sjuksköterska. Besök för barn upp till 18 år är gratis. Är du asylsökande betalar du 25 kronor för besök hos kurator/psykoterapeut.

Bedrägeriförsök

Det har hänt att patienter har utsatts för försök till bedrägeri. Observera att vi aldrig uppmanar någon att sätta in pengar för läkemedel eller behandling på ett bankkonto. Får du en räkning från vården sker det alltid via pappersfaktura och är du osäker bör du kontakta din vårdgivare.

Så här skyddar du dig

Säg att du vill ringa tillbaka och be om namn och telefonnummer till den som ringt dig. Ring sedan upp din vårdcentral och kontrollera om samtalet verkligen kom från någon hos dem. Visar det sig vara ett försök till bedrägeri uppmanar vi dig att göra en polisanmälan.

Högkostnadskort

Januari 2016 infördes elektroniskt högkostnadskort och frikort. Ta med dig och visa upp ditt högkostnadskort vid besöket så registrerar vi summan du betalat in. När du kommit upp till 1 100 kronor inom ett år från det första besöket så får du frikort.

Frikortet gäller sedan ett år från datumet för det första besöket som finns instämplat i högkostnadskort.

Frikort

Om du har frikort så ta med det och visa upp det när du anmäler dig i receptionen. Då betalar du ingen besöksavgift.

Elektroniskt frikort

Du som är patient hos oss får elektroniskt högkostnadsskydd och frikort. Det innebär att du slipper att samla stämplar i remsan för högkostnadsskydd.

Istället registreras det elektroniskt, på samma sätt som apotekens system idag håller reda på högkostnadsskyddet för dina receptbelagda läkemedel.